Iskolánkról
 
A Vörösmarty Mihály Általános Iskola 1979-ben alakult, a mostani tagiskola jogutódjaként, ami már 1927 óta első számú céljának az egészséges életmódra való nevelést, azon belül is a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását tűzte ki célul és végzi azóta is.
 
Az iskola alapozó iskola szemléletet hordoz, ami kiterjed az oktató-nevelő munkára, az egészséges életmódra nevelésre, a testedzésre, egészséges táplálkozásra és a környezetvédelemre is.
 
A Farkasvermi úton és Liget soron található Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székesfehérvár legszebb környezetében található. A Vidámparki tavak és a Kiserdő szomszédságában, a bregyó-közi sportcentrum mellett kitűnő lehetőségekkel rendelkezik arra, hogy a gyermekeket már egészen kis koruktól kezdve az egészséges, sportos életmódra szoktassa. A tagiskola egyedülálló környezeti szépsége, csendes, barátságos környezete, különleges atmoszférája jól illeszkedik be az intézmény egészének oktató-nevelő munkájába.
 
Az intézményünk ÖKOISKOLA, melynek köszönhetően olyan pályázati lehetőségekhez és programokhoz fér hozzá, amelynek segítségével a környezet még inkább ideális helyet biztosít az egészségre nevelésnek és a sporttevékenységeknek.
 
A Liget sori Vörösmarty Mihály Általános Iskola megalapítása óta foglalkozik emelt szintű testnevelés oktatásával. Több évtizedre visszanyúló, kölcsönösen előnyös megállapodások alapján már az Alba Volán SC-vel és a MÁV-Előrével közösen aktívan vesz részt a város sportutánpótlásának nevelésében. A sportbarát környezetnek köszönhetően, a szisztematikus munka gyümölcseként sorozatban érnek el a vörösmartys diákok megyei és országos sportsikereket.
 
Az iskola eddig is sok szabadidős tevékenységet és iskolai időn kívüli rendezvényt kínált nem csak a tanulók, hanem szüleik számára is. Nemzeti ünnepeink méltó megemlékezésein túl iskolánkban két évtizede rendezzük meg a névadónkról elnevezett megyei szavalóversenyt. Karácsonyi koncertünk híresen színvonalas, a diákönkormányzat szervezésében bálok, vásárok, kirándulások, és a népszerű Szülők-Nevelők Bálja (immáron a névadó munkásságára utaló „Szép Ilonka-bál” elnevezéssel) színesíti a mindennapokat.
  
Szili Csaba
igazgató
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
  
 
 
 
Oldal nyomtatása
bezár